Vodič za izbor odgovarajuće tarife (2013. godina) : Koju tarifu odabrati?

Naše korisničke navike su se promenile u skladu sa inovacijama do kojih neminovno dolazi na tržištu mobilne telefonije. Sa ekspanzijom “pametnih” uređaja , kako istraživanja pokazuju, telefon uz pozive sve više koristimo za slanje SMS poruka, surfovanje, Google pretragu i za odlazak na Facebook ili Twitter. Trenutno u Srbiji ovakve telefone koristi 21% populacije, i taj trend je u konstantnom porastu.  Međutim, ne treba zaboraviti da su korisničke navike individualne i da u skladu sa tim svako treba da odabre svoju tarifu. Zbog toga su tarifni profili osmišljeni tako da zadovolje specifične potrebe različitih grupa korisnika.

U zavisnosti od toga koji vam način plaćanja najviše odgovara, na raspolaganju vam je:

  1. Prepaid tarifni sistem – podrazumeva plaćanje usluga unapred (sistem dopune)
  2. Postpaid tarifni sistem – podrazumeva plaćanje putem mesečnog računa
  3. Kontrola troškova – podrazumeva plaćanje uvek istog iznosa računa, uz mogućnost dodatne dopune

Ukoliko ste odabrali način plaćanja, vrlo lako ćete doći do odgovora koja je tarifa optimalna za vas. Dovoljno je da se, u zavisnosti od vaših navika, opredelite za opciju DA ili NE, a zatim samo da pratite strelice na dijagramu.

Moj klub

Tarifni profil Moj klub dostupan je uz kupovinu nove prepaid kartice i namenjen je svima koji vole jedan od naša dva najveća fudbalska kluba – Crvenu Zvezdu i Partizan.  Minut razgovora u domaćem saobraćaju iznosi  9,90 dinara, SMS poruka u domaćem saobraćaju 4,90 dinara a prenos podataka u domaćem saobraćaju za 100 kB iznosi 6,00 dinara. U okviru tarife Zvezda prepaid, odnosno tarife Partizan prepaid, korisnici mogu sa svog mobilnog besplatno da pristupaju i čitaju zanimljive sadržaja sa sajtova svog kluba.

Moj prepaid

Moj prepaid tarifa nudi jedinstvenu cenu minuta razgovora ka svim mrežama u domaćem saobraćaju. Svi korisnici koji se opredele za novu karticu sa ovom tarifom imaju mogućnost da u mt:s vodiču na *100# aktiviraju dodatak Uzmi sve besplatno. Očekuje ih čak 1.500 minuta za razgovore u mt:s mreži, 1.500 SMS poruka i 150 MB u domaćem saobraćaju koje mogu da iskoriste u periodu od 7 dana od dana aktivacije.

Kontrola troškova

Tarifni profil Kontrola troškova pruža mogućnost potpune kontrole troškova, uz uvek isti iznos mesečnog računa. Tako, za Kontrolu troškova 500, Kontrolu troškova 1000, odnosno Kontrolu troškova 2000, korisnik svakog meseca plaća isti iznos računa od 500,00 dinara, 1.000,00 dinara, odnosno 2.000 dinara.

Posebna pogodnost ove tarife je bonus u okviru pretplate. Tako da pored osnovnog kredita, koji korisnici koriste za sve usluge i sve mreže, dobija se i dupli bonus kredit od 1.000, 2.000, odnosno 4.000 dinara za prenos podataka, SMS poruke i pozive u mt:s mreži, kao i 150 MB, 300MB, odnosno 500MB za prenos podataka.

Još jedna važna prednost Kontrole troškova je mogućnost da ukoliko se u toku meseca kredit ili bonus ne potroši u celini, preostali iznos se prenosi u naredni mesec i pridodaje se iznosu kredita i bonusa koji se dobije u tom mesecu. Preneta količina bonusa se može iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta.

Kontrola troškova nudi i mogućnost dopune kredita, i to na bilo koji od uobičajenih načina.

Mega Net

Povoljnost Mega Net tarife ogleda se u izuzetno velikoj količini saobraćaja uključenog u mesečnu pretplatu – neverovatnih 44.000 minuta, 40.000 SMS poruka i 40 GB. Izborom Mega Net tarife dobija se mogućnost korišćenja mt:s Mobile TV potpuno besplatno do kraja 2014. godine.

Mix Net

Mix Net tarifni profil omogućava da saobraćaj uključen u mesečnu pretplatu koji nije potrošen u tekućem mesecu bude iskorišćen u narednom mesecu.  U okviru Mix Net tarife, korisnik ima širok izbor tarifnih profila od Mix Net S, Mix Net M, Mix Net L, Mix NetXL, pa do Mix Net XXL. Osim minuta za razgovore i SMS poruka u domaćem saobraćaju, u mesečnu pretplatu uključeno je od 200 MB pa čak do 10GB za prenos podataka u domaćem saobraćaju, u zavisnosti od odabranog tarifnog profila.

Mix

Specifičnost Mix tarife je i u tome što saobraćaj uključen u mesečnu pretplatu koji nije potrošen u tekućem mesecu može se iskoristiti u narednom mesecu. U ponudi je pet Mix tarifnih profila: Mix 400,  Mix 750,  Mix 1250,  Mix 2300 i Mix 3500. Ovaj tarifni profili nudi najveći broj minuta i SMS poruka u domaćem saobraćaju uključenih u pretplatu. Takođe, ova tarifa omogućava izbor bilo koja tri Friends&Family broja iz mt:s mreže sa kojima je , nakon potrošenih minuta uključenih u pretplatu, minut razgovora znatno jeftiniji i iznosi  samo 3,95 din/min.

Bel

Bel tarifa je najpogodnija za korisnike koji najčešće pozivaju u okviru mt:s mreže. U zavisnosti od potreba mogu se izabrati paketi Bel 50, Bel 100, Bel 150, Bel 200, Bel 400 i Bel 1000. Takođe, postoji mogućnost izbora tri Friends&Family broja iz mt:s mreže sa kojima se, nakon potrošenih minuta uključenih u pretplatu, razgovora po znatno nižoj ceni, u iznosu od 3,95 din/min.

Telefon uz tarifu

U okviru naše postpaid ponude korisnici mogu kupiti različite modele mobilnih uređaja po ceni već od 1 dinar, uz odgovarajuću postpaid tarifu. Novi korisnici i korisnici koji obnavljaju ugovor mogu da se opredele za jednu od dve pogodnosti: da ostvare popust na pretplatu od 50% ili da odaberu telefon po promotivnoj ceni. Ukoliko se opredele za mt:s Kontrolu troškova,  korisnike čeka promocija u okviru koje naredne dve godine plaćaju čak  50% nižu pretplatu za ovu tarifu i dok traju zalihe mogu izabrati jedan od tri modela telefona po veoma povoljnim uslovima. Promocija traje do 31. oktobra 2013. godine i važi uz ugovor na 24 meseca.

Pokušali smo da kroz dijagram prikažemo sva ključna mesta za koja smatramo da su bitna za donošenje ispravne odluke i rešavanje eventualnih dilema. Nadamo se da smo vam olakšali izbor tarife i da je to tarifa baš po vašoj meri!