10 ideja za novogodišnje poklone 

Zima je oduvek posebna zbog novogodišnje euforije. Na pomen praznične atmosfere, gotovo uvek pomislimo na drage ljude, dom, puno osmeha i toplinu. Pokloni su, svakako, najlepši način da obradujemo naše najbliže. Često kažu da kada poklanjamo, dajemo i deo sebe onima koje volimo. U moru obaveza, odgovornosti i zadataka, ostaje nam premalo vremena za smišljanje originalnih ideja za novogodišnje poklone. Bitno je da nam zbog toga magija darivanja i odabira poklona ne pređe u obavezu, već da svakom poklonu udahnemo malo ljubavi.

Poklonite umetnost

Umetnost nam u toku godine možda i nije uvek na prvom mestu. Zbog umora, previše obaveza i nedostatka vremena, umetnost često trpi, jer mislimo da ne spada u naše najvažnije potrebe. Ako nam već tokom godine nije prioritet, trebalo bi da joj posvetimo bar praznike. Odličan način da to započnemo je da poklonimo malo umetnosti svojim najbližima.

Pozorište je uvek bilo mesto gde odlazimo da nahranimo dušu i um. Kupite karte za predstavu koja vam se čini zanimljiva, za koju ste dobili preporuku ili vam se jednostavno dopao naziv, pa je gledajte sa dragom osobom. Budite otvoreni za nove ideje. Možete zajedno da posetite izložbu, uplatite godišnju članarinu za biblioteku ili uplatite neki kreativni kurs. Umetnost opušta, smiruje i inspiriše.

Poklonite avanturu

Istraživanja kažu da se više vezujemo za ljude sa kojima proživljavamo uzbudljive situacije. Zato, neka vaš poklon bude nešto što će se pamtiti: Off Road avantura, Escape Room ili jednostavno uđite zajedno u prvi autobus koji vozi u nepoznatom pravcu i otpočnite avanturu za prepričavanje.

Poklonite nešto toplo

Topao mekani šal, nežne rukavice za hladne ruke ili vuneni džemper sa prazničnim motivima ugrejaće i srce i telo drage osobe. Odaberite interesantnu boju koja će dati kontrast zimskoj belini i prijatan materijal koji će goditi koži.

Pažljivo osluškujte

Setite se o čemu osoba često priča, šta neretko pominje i obradujte je time. Uvek je najbolje kada osoba shvati da obraćate pažnju na njene želje i potrebe, a da ste u ovu potragu išli baš zbog nje, a ne da ste odabrali nasumičan poklon.

Darujte trenuteke opuštanja

Ljudi će možda zaboraviti šta ste sve uradili za njih, ali nikada neće zaboraviti kako su se zbog vas osećali. Sigurno želite da uz vaše ime prva asocijacija bude: opuštenost i mir. Stoga, darujte im vaučer za Spa centar ili Relax masažu. Relax tretmani su dobrodošli svima koji žive užurbanim tempom života, i daju nam osećaj lakoće i blagostanja.

Igrajte se

Ko kaže da su igre samo za decu? Svi volimo da se igramo. Okupite svoje najbliže prijatelje, naručite hranu i poklonite neke nove društvene igre koje svi prvi put igrate, ili neke klasične koje su svima poznate. Možda vaše društvo ipak više voli multiplayer ili kompjuterske igre, pa je Playstation bolja opcija. Neka turniri počnu!

Budite praktični

Ako je muzika deo svakodnevice drage osobe – poklonite joj slušalice. Znate da nikad ne propušta trening

– torba za patike je idealna kao poklon. Ako voli da zapisuje, kvalitetnu olovku koja lepo leži u ruci nije baš jednostavno pronaći, zato vi to učinite umesto nje. Ne moramo uvek previše da mozgamo, nekada je odgovor baš očigledan.

Budite klasični

Nova godina traje samo jedan dan, a dobri pokloni mnogo duže. Ručni sat je uvek dobar izbor, ukoliko osobu poznajete dovoljno dobro. Bilo da je samo modni detalj ili ne, imajte na umu da nam sat dosta otkriva o karakteru osobe koja ga nosi. Procenite da li je u pitanju sportista sa vodootpornim satom ili biznismen sa pametnim satom koji ga uredno podseća na sve obaveze koje treba da završi u toku dana.

Budite jednostavni

Nekada je najbolji poklon onaj od srca. Neka to bude dirljiva čestitka ili čokoladice koje draga osoba najviše voli. Ne stidite se da vaš najveći poklon bude ono najvrednije – mir, ljubav i vaše vreme. Posvetite se potpuno i ne zaboravite da je suština prazničke euforije upravo u sreći koju imamo sa kime da delimo.

Ne zaboravite sebe!

Poklonite nešto sebi. Kupite onu torbu koju odavno gledate i uplatite sebi putovanje. Obavezno napišite pismo sebi sa željama i ciljevima za narednu godinu. Sledeće godine otvorite pismo i vidite šta ste ispunili i na šta ste ponosni.

Darivanje zaista donosi obostrano zadovoljstvo. Mi smo srećni jer smo pružili delić sebe i obradovali nekog, pokrenuli smo čitavu lavinu lepih reči i emocija. Ostaje nam još da se potpuno prepustimo i uživamo u svoj toj sreći oko nas.