Premijera nove mini serije na HBO Max

Kolin Fert i Toni Kolet

PREMIJERA NOVE SERIJE
„STEPENIŠTE“

Nova Max Original serija „Stepenište“ (The Staircase), s Kolinom Fertom i Toni Kolet u glavnim ulogama, imaće premijeru 6. maja na HBO Max striming platformi, kada u ponudu stižu prve tri epizode.

Mini serija „Stepenište“ napravljena je po istinitoj priči, suđenju piscu krimi-romana, osumnjičenom da je ubio svoju suprugu. Serija istražuje život Majkla Pitersona, njegovu sve brojniju porodicu u Severnoj Karolini i sumnjivu smrt njegove žene Ketlin Piterson.

Uz Kolina Ferta i Toni Kolet u seriji glume Majkl Stalbarg, Žilijet Binoš, Dejn Dihan, Olivija Dedžong, Rouzmari Djuit, Tim Gini, Patrik Švarceneger, Sofi Tarner, Vensan Verminjon, Odesa Jang i Parker Pouzi.

Autor, scenarista i izvršni producent serije je Antonio Kampos, ujedno i reditelj šest epizoda, dok je dve epizode režirao Li Janiak. Izvršna producentkinja i jedna od autorki je i Megi Kon. Koprodukciju potpisuje Annapurna Television.

Stepenište | Trejler | HBO Max

Majkl Ajver Piterson je američki pisac koji je 2003. osuđen za ubistvo svoje druge žene, Ketlin. Posle osam godina, Petersonu je odobreno novo suđenje zato što je utvrđeno da je svedok optužbe dao je lažan iskaz. U 2017, Peterson je podneo molbu za smanjenje optužbe za ubistvo iz nehata. Osuđen je na već odsluženu kaznu i pušten na slobodu.

On je 2019. objavio svoju verziju događaja i priču o svom životu nakon smrti supruge u memoarima „Iza stepeništa“.

Majkl Piterson koji je osuđen za ubistvo svoje žene i potom pušten na slobodu opisuje noć kada je pronašao njeno krvavo telo na dnu stepeništa u njihovoj kući.