Da li nam i dalje treba papir i olovka?

Nova era digitalnog poslovanja donosi sa sobom jednu od najvećih prednosti a to je rad bez papira. Da li je 2015. godina ona u kojoj možemo da napravimo radno okruženje takvo da papir ode u zasluženu penziju? Pogledajmo na primeru aplikacije Evernote.

Evernote promo

 Aplikacija postoji za sve današenje moderne platforme: Android, iPhone, Windows, iPad, Mac i Web aplikacija za Google Chrome. Jednom kada instalirate aplikaciju i kreirate svoj nalog, pristup svim vašim podacima je moguć sa kompjutera, telefona i sa tableta – dobrodošli u Cloud.

Evernote 2

Radni prostor aplikacije je podeljen na sveske (engl. Notebooks), slično kao što i sami koristimo u realnom svetu, koje se dalje sastoje od beleški (Notes).Beleške možemo da koristimo na sledeći način:

  1. Da pišemo tekst na onaj onaj način kako nam odgovara: kratke tekstove, dugačke, eseje.
  2. Da skupljamo sve što nam je potrebno: screenshotove sa ekrana, web kliping (kroz Evernote Web Clipper), fotografije, zapise sa kamere pa čak i stari dobri pisani rukopis
  3. Da delite belešku sa kolegama i da zajedno na njoj radite. Velika prednost u timskom okruženju u radu na projektu.
hero_webclipper

Meni se posebno dopada opcija Annotate gde možete proizvoljno da na vašoj beleški  da crtate i dodajete šta hoćete, kao i opcija za prezentaciju. Sa ovom poslednjom opcijom garantovano ćete impresionirati sve na poslovnom sastanku.Svaku notu možete da podelite putem linka koji može da vidi svako ili samo određene osobe, ali i da je snimite u popularnom PDF formatu.Što se tiče prostora za vaše podatke u osnovnoj verziji Evernote daje mogućnost uploada 60 MB na mesečnom nivou, dok Premijum varijanta (plaća se 5$ mesečno) dozvoljava 4 GB. Ukoliko iskoristite neku od promocija koju ima npr. Samsung uz svoje tablet uređaje, dobićete Premium aktvaciju besplatno na godinu dana.Ovaj program je moja iskrena preporuka svima. U poslednje dve godine koliko ga ja aktivno koristim zaista su retki slučajevi kada sam koristio papir i olovku. Naravno pogađete u čemu je pisan ovaj tekst ?Kakva su vaša iskustva sa ovom aplikacijom,  da li možda koristite neki drugi program? Pišite nam u komentarima.