Vodič za izbor tarife : Koju tarifu izabrati?

Odgovor na pitanje „Koju tarifu izabrati?“ je zapravo veoma jednostavan.  Treba odabrati onu tarifu koja odgovara vašim korisničkim navikama. Mobilni telefon odavno ne koristimo samo za pozivanje, već ga sve češće koristimo za slanje SMS poruka, Internet pretragu ili za komunikaciju putem društvenih mreža. Imajući uvidu da su korisničke navike ipak individualne, osmislili smo tarifne profile koji mogu da zadovolje specifične potrebe različitih grupa korisnika.

U zavisnosti od toga koji vam način plaćanja najviše odgovara, na raspolaganju vam je:

Nakon što izaberete način plaćanja, vrlo lako ćete doći do odgovora koja je tarifa optimalna za vas. Dovoljno je da se, u zavisnosti od vaših navika, opredelite za opciju DA ili NE, a zatim samo da pratite strelice na dijagramu.

grafikon novi

Moj prepaid

Moj prepaid  tarifa nudi jedinstvenu cenu minuta razgovora ka svim mrežama u domaćem saobraćaju. U mt:s vodiču svi korisnici Moj Prepaid tarife mogu aktivirati promotivni dodatak Uzmi Internet ili promo paket 50% popust. Na raspolaganju su i opcije za Povoljnije razgovore: Prepaid najdraži broj, Tri omiljena broja i InoCall tarifna opcija koje, takođe, možete aktivirati u mt:s prepaid vodiču.

Kontrola troškova

Tarifni profil Kontrola troškova pruža mogućnost potpune kontrole troškova, uz uvek isti iznos mesečnog računa. Tako, za Kontrolu troškova 500, Kontrolu troškova 1000, odnosno Kontrolu troškova 2000, korisnik svakog meseca plaća isti iznos računa od 500,00 dinara, 1.000,00 dinara, odnosno 2.000 dinara. Ovaj tarifni profil možete oblikovati i aktiviranjem povoljnih tarifnih dodataka: Uzmi minute, Uzmi poruke i/ili Uzmi internet.

Posebna pogodnost ove tarife je dupliranje kredita. Naime, pored osnovnog kredita, koji korisnici koriste za sve usluge i sve mreže, dobija se i dupli bonus kredit od 1.000, 2.000, odnosno 4.000 dinara za prenos podataka, SMS poruke i pozive u mt:s mreži, kao i 150 MB, 300MB, odnosno 500MB za prenos podataka. 

Još jedna važna prednost Kontrole troškova je mogućnost da ukoliko se u toku meseca kredit ili bonus ne potroši u celini, preostali iznos se prenosi u naredni mesec i pridodaje se iznosu kredita i bonusa koji se dobije u tom mesecu. Preneta količina bonusa se može iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta.

Kontrola troškova nudi i mogućnost dopune kredita, i to na bilo koji od uobičajenih načina.

Super

Povoljnost Super i Super plus tarife ogleda se u izuzetno velikoj količini saobraćaja uključenog u mesečnu pretplatu.  Za Super tarifu:  2.500 minuta za pozive u domaćem saobraćaju, 25.000 minuta za pozive u mt:s mreži, nakon potrošenih minuta u domaćem saobraćaju, u okviru mesečne naknade, 3.000 SMS poruka u domaćem saobraćaju i 3.000 MB. Dok u okviru Super plus tarife tu su neverovatnih 44.000 minuta, 40.000 SMS poruka i 40 GB.

Miks

U okviru Miks tarife, korisnik ima širok izbor tarifnih profila od Miks S, Miks M, Miks L, Miks XL, pa do Miks XXL. Osim minuta za razgovore i SMS poruka u domaćem saobraćaju, u mesečnu pretplatu uključeno je od 300 MB pa do 1.500 MB za prenos podataka u domaćem saobraćaju, u zavisnosti od odabranog tarifnog profila.

Priča

Za sve one koji mobilni telefon mahom koriste za razmenu SMS poruka ili za pozivanje, ovo je idealna tarifa. Priča tarifa sadrži 100 minuta za pozive u okviru domaćeg saobraćaja, 1.000 minuta za pozive u mt:s mreži, nakon potrošenih minuta u domaćem saobraćaju, u okviru mesečne naknade i 100 SMS poruka. U ponudi je i tarifa Priča plus.

Telefon uz tarifu

U okviru naše postpaid ponude korisnici mogu kupiti različite modele mobilnih uređaja po ceni već od 1 dinar, uz odgovarajuću postpaid tarifu. Novi korisnici i korisnici koji obnavljaju ugovor mogu da ostvare popust na pretplatu od 50% .

Pokušali smo da vam kroz ovaj vodič ukažemo na sva ključna mesta za koja smatramo da su važna za donošenje ispravne odluke pri odabiru odgovarajuće tarife. Nadamo se da smo vam olakšali odluku, a ukoliko imate dodatna pitanja pišite nam 🙂

 

Autor teksta Una Zabunov (@unaunpaso), menadžer za digitalni marketing Telekom Srbija.

You may also like...

14 Responses

 1. Vlada каже:

  Poštovani, u ugovoru mog ujaka iz apeila 2018 godine (ugovor na godinu dana) piše da je dogovorio Priča plus tarifni profil) a na telefonu nakon provere USSD kodom mu piše da je korisnik Omorika 1 (stare) tarife. Obzirom da ugovor ističe na manje od 15 dana, zanima me kome se obratiti radi eventualne nove ponude sa Vaše strane ili raskida ugovora ukoliko ona izostane? Srdačan pozdrav, Vlada

 2. Jelena каже:

  Da li mogu da promenim tarifu,a da ne moram da idem u poslovnicu? Hvals

  • Olgica Ljubanović каже:

   Poštovana Jelena,

   Da, možete. Tarifu možete promeniti pozivom USSD koda *797#, pozivom na 0800100100 (opcija 2), slanjem besplatne SMS poruke sa tekstom M1, M2, M3, O1, O2, O3 ili SOKO (kako bi se prešlo na željenu tarifu Morava 1, Morava 2, Morava 3, Omorika 1, Omorika 2, Omorika 3 ili Soko) na broj 333, online na našem sajtu u delu Moj mts: https://moj.mts.rs/ .

   Srdačan pozdav

 3. Nebojša каже:

  Poštovani,
  Moja tarifa je Miks XL(600min./600sms./105GB), ugovorna obaveza istekla juče!
  Interesuje me kako će se na dalje obračunavati i pod kojim paketom ću biti do eventualnog zaključenja novog ugovora!?
  Realno i iskreno nažalost nijedan od novih paketa mi ne odgovara pa ću po svemu sudeći hteo ne hteo morati kod drugog operatera!

  • Olgica Ljubanović каже:

   Poštovani Nebojša,

   Ukoliko ste imali aktivnu promociju „povoljnija naknada“ po isteku ugovorne obaveze mesečna naknada biće fakturisana u punom iznosu. Tarifa Miks XL je dostupna za korišćenje. Kada su u pitanju promene, odnosno produženje ugovorne obaveze nije moguće odabrati Miks XL, već tarifu iz trenutno aktuelne ponude.Predlažemo da posetite našu poslovnicu ili nas pozovite na 0800100100 i rado ćemo proveriti ponudu za Vaš broj.

   Srdačan pozdrav

 4. Lemi каже:

  Postovani,
  Imam ugovor u telenoru koji mi istice sad u martu,kada ja mogu da potpisem novi ugovor sa mts-om,posto bih presao kod vas i zanima me da li se u miks tarifama prenose minuti i mb u sledeci mesec?

  • Olgica Ljubanović каже:

   Poštovani,

   Drago nam je zbog Vaše odluke. Zahtev za prenos broja možete podneti po isteku ugovorne obaveze kod operatora davaoca. Naravno, uvek možete kod operatora davaoca broja zahtevati prekid ugovorne obaveze. U tom slučaju biće naplaćena sva potraživanja definisana po osnovu ugovora pre podnošenja zahteva za prenos broja. Nacionalni minuti, minuti u mt:s mreži i SMS poruke koje ne iskoristite u toku jednog meseca, prenose se u naredni mesec. Preneta količina saobraćaja može se iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta. Data saobraćaj se ne prenosi. Nakon potrošene količine podataka koja je uključena u naknadu, Internet možete koristiti besplatno ali sa smanjenom brzinom.

   Srdačan pozdrav

 5. Boris каже:

  Vodič za izbor tarife : Koju tarifu izabrati za pravna lica? – U okviru MTS ponude tarifa za poslovne korisnike, korisnici mogu da se opredele za neku od MTS BizMIX, BizMIX NET ili BIZ MAX tarifa.
  * BizMix tarife – domaći saobraćaj
  Ovo su idealne tefire koje se fokusiraju na više minuta u domaćem saobraćaju. Poslovni korisnici mahom uzimaju ove tarife za brojeve u mreži kojima nije potreban internet na telefonu
  * BizMixNet tarife – domaći i međunarodni saobraćaj
  U okviru BizMixNet tarifa, korisnici imaju mogućnost da pored neograničenog interneta na telefonima, već od BizMixNet L besplatno pozivaju inostranstvo ka čak 25 zemalja sveta (i fiksne i mobilne brojeve).
  * BizMax tarife – domaći, međunarodni i roaming saobraćaj
  U okviru ovih tarifa, korisnici pored velikog protoka interneta i poziva ka inostranstvu u okviru pretplate imaju uključene i roaming minute i roaming sms.

  http://www.biz-net.rs/poslovni-korisnici/mobilne-tarife-za-poslovne-korisnike/

 6. Zeljko каже:

  Potpisao sam danas ugovor na dve godine, kako će mi biti obračunat tekući mesec, po kojoj tarifi, tj. ugovoru? Hvala.

  • Veljko каже:

   Poštovanje Željko,
   O kom ugovoru je reč? Značilo bi nam kada bi nam poslali ovde kao komentar npr. broj telefona da budemo sigurni kako će se obračunati. Ne brinite nećemo javno objaviti broj i odmah vam odgovaramo na pitanje.

 7. Nenad каже:

  Nove tarife su potpuno nelogične. Ako u 4g imamo veće brzine interneta, logično je da ćemo potrošiti više megabajta (za isto vreme posetićemo više stranica). Pre smo u Mix Net L za oko 2000 dinara imali 600 minuta, 1500 poruka i 1.5 gb interneta, a sada, u Mix XL koji takodje iznosi oko 2000 dinara imamo 500 poruka manje, imamo 0,5 gb interneta manje (uskratili ste nam i onih 24 mb tako da nemamo ni ceo 1 gigabajt)… Minute niste dirali (za divno čudo). Kojim ste se to parametrima vodili kad ste dosli do ovako smešnih i nelogičnih zaključaka. I zašto se uvek trudite da vam korisnici budu nezadovoljni?

 8. Bojan каже:

  Pre godinu dana potpisao sam aneks ugovora (prešavši sa paketa sa manjom na paket sa većom pretplatom) kojim sam uz tarifni profil Mix net L uzeo i mobilni uređaj (i počev od tog dana teče mi ugovorni period od 24 meseca, dakle pola je prošlo).
  Ako bih sada ponovo rešio potpisati aneks i otpočeti ponovo ugovorni period od 24 meseca – da li je to izvodljivo? Nameravam uzeti novi uređaj za 1 din, prešavši na tarifu Mix XL (čiji je mesečni iznos pretplate malčice veći, ali i dalje veći nego moja sadašnja a sada nepostojeća tarifa). Pa se pitam – da li je to moguće?
  Kazano mi je da može da se pređe na veću tarifu, i to nije sporno, samo me zanima da li mogu uzeti i uređaj ako se počev od tog dana obavezem na još dve godine, pod datim uslovima (na sajtu mu stoji cena 1 din. uz paket Mix XL i ugovornu obavezu od 24 meseca)?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Napišite brojeve sa slika *