5 saveta kako da praznični look tvog Instagram profila blista

Za samostalno kreiranje sadržaja na Instagramu potrebno je da imate oštro oko za detalje. Ukoliko se opredelite za jednu temu i u skladu s tim uređujete po nekoliko postova nedeljno, želećete da imate pri ruci i alate koji će vam olakšati rad. Unapred podešeni filteri, palete boja, grafički elementi su samo neke od funkcija koje ovi alati koriste. Za malo profesionalnije i sofisticiranije teme postoje alati koji uključuju i naprednije funkcije, tako da svoj profil možete urediti kao profesionalac, pa čak i izmontirati video zapise.

Fotošop je najpoznatiji softver za uređivanje sadržaja i posebno dobro fukcioniše kada je u pitanju kreiranje Instagram tema. Postoji niz opcija kako da prilagodite svaki detalj, opcije filtriranja i prilagođavanja su praktično neograničene. Posebno je pogodan za obrađivanje grupnih izmena na više fotografija i to traje svega nekoliko sekundi. Možete da napravite kolaže, promenite pozadinu ili uklonite neželjene elemente sa fotografija.

Kako da uredite fotografiju?

Definitivno vam ne treba kurs fotošopa kako biste došli do dobrih rezultata. Postoji mnoštvo besplatnih aplikacija koje su jednostavne za korišćenje, ali i dovoljno moćne za uređivanje fotografija i kreiranje sadržaja za vaše Instagram teme.

Za apstraktnije teme koje mešaju slike sa grafičkom umetnošću, možete dodati oblike, teksture i tekst svojim slikama. Koristeći uređivače fotografija, možete prilagoditi veličinu, dodati filtere, primeniti jedinstvene efekte kako biste svakom delu sadržaja dali izgled koji je jedinstven. Većina aplikacija za uređivanje fotografija ima već unapred podešene parametre, tako da ih samo možete kopirati na svoje fotografije. Ako uključujete video kao deo svog sadržaja na Instagramu, možete da koristite unapred podešene fotografije, koje će se neprimetno stapati jedna u drugu i kreirati video. Obavezno uvek, pre objave, poređajte fotografije u mrežu kao za Instagram, da biste videli kako će vaš profil izgledati pre objave fotografija.

Dobra stvar je da većinu aplikacija za uređivanje i kreiranje sadržaja možete instalirati na telefonu i u hodu, uz kafu, možete napraviti malo remek delo. Potreban vam je dobar internet i malo kreativnosti.

Evo naših pet omiljenih saveta za uređivanje fotografija za prazničnu Instagram temu.

Neka bude crveno

Zima je, praznici su, neka se to vidi i na vašem Instagram profilu. Ubacite crvenu pozadinu na svoj feed, izaberite jednostavne dizajne i fontove koji se lako čitaju. Pišite inspirišuće poruke i delite praznični duh preko ekrana.

Crno i belo

Uglađena crno-bela tema je dobar izbor preko cele godine. Izaziva osećaj sofisticiranosti. Dajte temi toplinu tako što ćete uradii par fotografija sa zimskim motivima, sa poklonima u pozadini. Neka praznična čarolija počne.

Mozaik

Napravite puzzle od svojih objava. Možda će vam se učiniti komplikovano jer ova vrsta teme zahteva određeno planiranje objava, ali sigurno će biti jedinstveno. Ovakvi postovi najviše imaju smisla kada pogledate ceo feed, a ne samo pojedinačne objave. Praznični motivi, lepe šolje i tople čarape u pozadini će preneti toplinu iz vašeg doma. Teško je ne biti impresioniran i oduševljen konačnim rezultatom. Dok budete postavljali pojedinačne objave, sigurno ćete izazvati radoznalost kod svojih pratilaca koji će jedva čekati da kompletiraju celu sliku praznične idile iz vašeg doma.

Svetle boje

Zima je, praznici su i sve svetli. Ukrasi, dekoracija, lampice. Ovakva tema treba da nas podseti na razigranost i zabavu. Verovatno nema boljeg načina da kreirate svoj feed, nego da dodate boje. Svetle boje privlače pažnju, izazivaju osećaj radosti i dokazano je da najviše privlače publiku na vašu stranicu.

Filteri

Ako ste perfekcionista, vodićete računa o svakom detalju. Vaša Instagram tema biće fokusirana na korišćenje istog filtera za svaki post. Tako će vam profil izgledati povezano, kao da svaka objava prati drugu. Pojedinačno, ovo ne pravi veliku razliku na vašim objavama, ali kada pregledate ceo profil, definitivno će izazvati oduševljenje. Dodajte objave o svojim modnim kombinacijama, frizurama ili prazničnim odlukama, provucite isti filter i dobićete prefinjenu i profesionalnu stranicu na profilu.