Kako preneti podatke sa starog na novi telefon?

Dugo ste merkali novi telefon. Analizirali ste karakteristike mnogih uređaja, počevši od veličine memorije i brzine procesora, kamere, veličine ekrana, izdržljivosti baterije, pa sve do boje uređaja. Danima ste upoređivali performanse različitih modela, kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara. Obnavljate  ugovor i kupujete telefon, upravo taj koji ste toliko želeli.

Vašoj sreći nema kraja. U ruci držite model uređaja krojen baš po vašoj meri. Zagledate ga, ispitujete – boja, veličina, brzina, sve je kako ste želeli.

A onda shvatate da morate da prebacite podatke sa starog na novi telefon. Nastupa za vas neprijatan deo posla, morate da gledate uputstva i da tumačite kako da to uradite sami ili da pitate za pomoć nekog ko je stručan. Možda ćete morati da čitav postupak ponovite iz početka… i to nekoliko puta. Nekada se na kraju desi i da izgubite neke lične podatke. Prilično naporno, frustrirajuće i stresno.

Međutim, na svu sreću, postoji aplikacija Phone Clone koja na jednostavan, siguran i praktičan način vrši prenos svih podataka sa starog na novi telefon.

Šta je Phone Clone App?

Phone Clone je aplikacija za prenos podataka između mobilnih telefona bez korišćenja kablova za prenos podataka. Proces prenošenja podataka putem aplikacije ne troši nikakve mobilne podatke i jednostavan je za upotrebu. Aplikacija je besplatna i nije ograničena na marku ili model telefona, odnosno podržava prenos podataka sa svih Android i iOS uređaja. Dostupna je u Play StoreAppStore i AppGallery prodavnici.

Kako aplikacija funkcioniše?

Aplikacija radi putem WiFi mreže. Naime, pre nego što započnete prenos podataka, povežite stari i novi uređaj putem WiFi mreže.

Korak 1

Instalirajte aplikaciju na oba uređaja.

Korak 2

Aplikacija će vam ponuditi da izaberete stari telefon, odnosno telefon sa koga želite da prebacite podatke i novi telefon na koji prebacujete podatke. Potom će se na ekranu pojaviti skener QR koda putem kojeg ćete skenirati kod na ekranu novog uređaja.

Korak 3

Pošto ste skenirali QR kod na ekranu novog telefona, izaberite sadržaj koji želite da prenesete sa starog na novi telefon. Aplikacija vam, za Android uređaje, omogućava prebacivanje kontakta, poruka (SMS i MMS), evidencije poziva, fotografija, audio i video zapisa, dokumenta i aplikacija sa jednog na drugi telefon. Kod iOS telefona možete preneti kontakte, fotografije i video snimke.

Kada je prenos podataka završen, što traje nekoliko minuta, možete početi sa korišćenjem novog uređaja. Primetićete da je na novom telefonu preneseno apsolutno sve, istim redosledom i hronologijom, kao da gledate podatke u starom telefonu.

Da li je aplikacija bezbedna?

Da, prenos sadržaja sa starog na novi telefon je šifrovan i apsolutno bezbedan i siguran. Naravno, s obzirom na namenu koju ima, aplikacija će od Vas tražiti dozvolu za pristup sadržaju na telefonu.

Phone Clone je ključna aplikacija svih novih Huawei Android telefona, koji nemaju GMS (Google Mobile Services), tj. Google podršku. Dovoljno je da odaberite svoj omiljeni model iz nove Huavej serije, pristupite Phone Clone aplikaciji i brzo i lako prebacite vaše omiljene sadržaje na novi uređaj. Uživanje u novom telefonu može da počne!